معرفی آبنما شهری ملک فهد - King Fahad's fountain
محل ساخت : Jeddah.Saudi Arabia
شرکت طراح و سازنده : Latsis
آبنما آبنما شهری ملک فهد به بلندترین فواره در جهان مشهور است، پرتاب آب (312m) - که 12 متر بلندتر از برج ایفل میباشد در صورتی که آنتن آن را هم حساب کنیم در این آبنما از 3 پمپ عظیم استفاده شده که می تواند 625 لیتر آب را در ثانیه با سرعت (375 کیلومتر بر ساعت) پرتاب کند. هنگام سفر به جده دیدن این آبنما را فراموش نکنید که این ارتفاع پرتاب آب باور نکردنی است. آبنمای ملک فهد به عنوان آبنمای جده نیز شناخته می شود و بلندترین فواره آب در جهان است. این شهر پایتخت تجاری عربستان سعودی و ثروتمندترین شهر در خاور میانه و غرب آسیا که در ساحل دریای سرخ قراردارد . این آبنما در دهه 1980 ساخته شده بود و در رکوردهای جهانی گینس به عنوان بالاترین پرتاب کننده آب در جهان ذکر شده است.
آبنما آب شور توسط پادشاه فهد بن عبدالعزیز به شهر جده اهدا شد. آبنمای متشکل از یک ستون عظیم آب که به صورت عمودی با سرعت 233 مایل در ساعت به هوا پرتاب میشود، در سراسر شهر جده قابل مشاهده است. در هر لحظه، آب معلق در هوا وزنی در حدود بیش از هجده تن دارد. ساخت آبنما در سال 1985 آغاز شد، و بدون هیچ گونه مشکل قابل توجهی تا به امروز در حال اجرا است چراکه سیستم نگهداری و تعمیرات جامع دارد و اجرا عملیات تعمیر و نگهداری و بازرسی روزانه، هفتگی، هر دو هفته، ماهیانه، و سالانه در حال اجرا میباشد. در استفاده از آب شور دریا و سرعت حرکت بالا آب باعث ایجاد خوردگی و سایش می شود که توسط سازندگان خدمات فنی و مهندسی گروه Latsis این مشکل به را حتی رفع می شود.
تمام تجهیزات شامل پمپ و دیگر متعلقات در یک گودال ویژه ای قراردارد که به هنگام تعمیر و بازرسی از آب خالی و خشک می شود و سالانه با رنگ های ضد رسوب و خوردگی و موادی که مانع رشد موجودات دریایی می باشد پوشش داده می شود. آب از طریق یک سری از صفحه و فیلتر ها و بعد از فیلتر کردن خاک، شن و مواد آلی به حوضچه منتقل شده و سپس پمپ ها و لوله ها و سیستم هایی که از فولاد ضد زنگ خاصی که مقاومت بالای در برابر خوردگی آب شور دریا دارد ساخته شده است عبور می کند و توسط نازل ساخته شده از طراحی و آلیاژ خاص می باشد می تواند آب را 350 متر با فشار ثابت Bar 42 پرتاب کند که توسط پانصد نور افکن که مقاومت بالا در برابر هزاران تن آب که از چند صد متری به سمت پایین با سرعت بالا سقوط می کند را روشن می کنند . سیستم کاتدیک در سال 1987 برای حفاظت از خطوط لوله و اثرات مخرب آب دریا و آب در حال سقوط. از پنجاه و هفت آند و بیست و نه الکترود در هفده نقطه نصب شده و از خوردگی در تجهیزات جلو گیری می شود.